fredag den 6. januar 2012

Historien om hørren


 Hørren stod i blomster. Den har saadanne dejlige blaa blomster saa bløde som vingerne på et møl og endnu meget finere. Sådan begynder H.C.Andersens historie om Hørren. Historien fortæller om hvordan hør er blevet brugt til det fineste linned, blankt og smukt og ikke mindst utroligt holdbart. Hvilket man jo kan se af alle de gamle duge og lagner der stadigvæk sælges på loppemarkeder verden over, og stadig lige smukke. En god ting er også at møl spiser ikke hør, dette har jo nok været med til at det har holdt igennem så mange generationer.
 At sove i hør er en nydelse du burde unde dig selv. Varmt om vinteren og køligt om sommeren. Derfor også meget egnet til babyer der altid sparker dynen af sig, i høren kan kroppen ånde og derfor virker den så dejlig at have over sig. Hør er også hurtigt til at tørre og derfor særdeles velegnet til viskestykker og håndklæder.

Når man dyrker hør bruges der 3 gange mindre sprøjtemidler end til f.eks. hvede og 13 gange mindre end til kartofler, hvilket gør hør til et af de mest naturlige og miljø venlige valg når man producere linned til hjemmet eller i beklædningsindustrien, der ud over bliver hør genanvendt til papir og lign. Man bruger også hele hørplanten fra blomsten til stænglen, så derved er der ikke spild i produktionen.
 Vi har nu i snart 14 år solgt sengetøj, håndklæder, pyjamas og badekåber i hør og høre gang på gang fra vores faste kunder. Nu kan vi snart ikke købe mere da jeres produkter jo holder evigt. Det er jo også det vi er mest glad for at høre. Der er så mange der laver ting der holder kort, hvilket vi jo slet ikke er tjent med hvis vi skal holde vores verden som vi ønsker den skal være. Så ved at bruge fornuftige materialer, købe vores varer produceret i nærheden, hermed mener jeg for vores vedkommen Europa, på den måde kan vi også gøre vores til at formindske forurening ved transport den halve verden rundt.

Ingen kommentarer: