fredag den 23. september 2011

Syltedage

September er syltetid. Blommer, freskner, brombær, æbler ja alt der forlænger sommeren og det gør smagen af hjemmesylt.
Hos os starter syltesæsonen om sommeren med hindbærlikør. 600g hindbær, 1 flaske alkohol til at konservere og 1 flaske rosevin, derefter sukker efter behag. Dette blandes og står en uge, hvor du rører i det dagligt. Så kan man jo også smage. Derefter sier du det igennem et klæde og tilsætter efter smag en flaske vodka og hælder derefter likøren på flasker. Nemt og pragtfuldt. Så kommer abrikosmarmeladen som vi laver i Frankrig hvor abrikoser smager som de skal og samtidig er forrygende billige.

Suplement til kødretter. Æbler og blommer skåret i tern koges igennem med sukker, kommes på glas og når du servere det til mad rives frisk ingefær i. Smager gudommeligt. Man kan bruge hvilke som helst frugt og bær til det.


Ingen kommentarer: